2020. április 21., kedd

Angol 3-4. osztályosok

Kedves Gyerekek!

Biztosan tudjátok, hogy április 22. a Föld napja az egész világon.

Erről a napról minden évben angolból is említést teszünk, hiszen biztosan emlékeztek, hogy beszélgettünk róla: az angol egy világnyelv, amit az egész bolygón rengeteg ember megtanul, pont azért, hogy tudjanak beszélgetni egymással.

Ezek a gondolatok a jelenlegi helyzetben kimondottan fontosak, hiszen most a világon sokan vannak bajban a járvány miatt, fontos, hogy érezzük: teljesen mindegy, hogy ki milyen országban született, az embereknek össze kell fogniuk, hogy mindenkinek jó legyen.

Azért választottam nektek kimondottan ezt a Föld napi színezőt vagy egyénileg is elkészíthető rajzot angolból, mert az ablakba kitett szíveknek most más jelentésük is van. Az otthon lévő emberek így köszönik meg az orvosoknak, rendőröknek, buszvezetőknek és mindenkinek, akik a többiekért dolgoznak a munkájukat.

A mai feladatod annyi lesz angolból, hogy készíts te is egy ilyen rajzot egy lapra és, ha úgy érzed, hogy szeretnéd, hogy más is lássa, akkor tedd ki nyugodtan április 22-én az ablakodba.

Az idei Föld napja, az együttérzés és az összefogás napja is egyben.😊


Earth Day : így van angolul, hogy Föld napja, te is írd rá a lapodra!

Elkészítés:
Középre rajzolj te is szíveket, köré pedig kört, ami a bolygót jelképezi!
A külső ívre nyugodtan rajzolj olyan dolgokat, amik neked tetszenek. Házikókat, állatokat, bármilyen virágot, hegyeket, akár gyerekeket is.

Nagyon örülnék, hogy ha az elkészült munkákról küldenétek vissza fotót, hogy megcsodálhassam, de nem kötelező.

Ez a bolygó az egyetlen otthonunk, fontos, hogy nagyon szeressük!💓

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése