2020. május 20., szerda

Angol 4. osztály

Kedves Gyerekek!

Biztosan észrevettétek, hogy olyan gyorsan telik az idő, be is fejeztük a 7-es és a 8-as leckét. Tudjátok, hogy két leckénként szoktunk dolgozatot írni, de ez most nehezen megy. Van viszont egy ötletem.
Gyertek, ismételjük át, hogy miket tanultunk ebben a két leckében. Vedd elő a tankönyved, nyisd ki az 54. oldalon és lapozzunk együtt.

7a lecke - You've got big ears
Ebben a leckében a testrészekről tanultunk és megtanultuk kifejezni a birtoklást E/1-ben és E/2-ben:
I HAVE GOT..., YOU HAVE GOT...

7b lecke - What a body!
Ebben a leckében további testrészekről tanultunk és megtanultuk a birtoklást kifejezni E/3- ban: HE/SHE/IT HAS GOT...

7c lecke - Families
Ebben a leckében a családról tanultunk. Átismételtük a családtagok neveit és megtanultuk elmondani, hogy kinek hány fiú és lánytestvére van.

8a lecke - Where's Toto?
Ebben a leckében a Hol?=Where? kérdéssel ismerkedtünk meg, megtanultuk a ház helységeit elmondani angolul és megismertük az IN szócska használatát, ami a magyarban a -ban, -ben toldaléknak felel meg.

8b lecke - Where's Toto?
Ebben a leckében bútorokat, berendezési tárgyakat tanultunk meg angolul megnevezni és további pici elöljáró szavakkal barátkoztunk össze, így most már összesen hárman lettek: IN, ON, UNDER (benne, rajta, alatta).

8c lecke - We've got toys
Ebben a leckében néhány játék nevét tanultátok meg angolul, és a birtoklást megtanultátok kifejezni többesszámban: WE'VE GOT...THEY'VE GOT...

Feladatod a következő:
A jövő heti dolgozat előtt olvasd át az összes olvasmányt újra. Olvasd végig az új szavakat is a lap tetején. A helyesírásukat úgy tudod a legjobban gyakorolni, ha másolást végzel a füzetedbe.
Írd fel tehát az angol füzetedbe, hogy "Másolás" és ennek a két teljes leckének az új szavait másold le egymás alá a füzetedbe.

Ha igazán ügyesen akarsz gyakorolni otthon, akkor egyik nap csináld meg a másolást, másik nap pedig írd mellé a magyar jelentést. Minél többször olvasod át a szavakat, annál jobban fognak tudni megmaradni az emlékezetedben.

Jó tanulást kívánok!
BYE!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése